En åpen invitasjon til næringslivet: Bidra for Tøyen og Grønland!

Det er ikke til å legge skjul på det: Det er store sosiale utfordringer på Tøyen og Grønland. Men, de kan løses om flere jobber sammen. Representerer du et selskap som kunne tenke seg å bidra?

Lørdag 9. februar ble det arrangert Vintervarme på Tøyen Torg, der frivillige fra Tøyen Sportsklubb, Tøyen Unlimited, K1-Klubben, FRIGO, Tøyen Frillivighetssentral, Jordal Fritidsklubb og mange andre bidro og skapte en veldig varmende dag på Oslos kanskje flotteste og mest levende torg - Tøyen Torg. Foto: Ola Vatn.

Lørdag 9. februar ble det arrangert Vintervarme på Tøyen Torg, der frivillige fra Tøyen Sportsklubb, Tøyen Unlimited, K1-Klubben, FRIGO, Tøyen Frillivighetssentral, Jordal Fritidsklubb og mange andre bidro og skapte en veldig varmende dag på Oslos kanskje flotteste og mest levende torg - Tøyen Torg. Foto: Ola Vatn.

Gjentatte ganger har jeg fremsnakket Tøyen, og med god grunn. Jeg har skrevet om det mye på denne bloggen, og også i min kronikk i november i Aftenposten. Tøyen har et engasjement i særklasse!. Jeg har det siste året blitt en skikkelig Tøyen-entusiast!

Line Oma (Ap), bydelsordfører i Bydel Gamle Oslo og styremedlem i Tøyen Torgforening. Foto: Hung Pham

Line Oma (Ap), bydelsordfører i Bydel Gamle Oslo og styremedlem i Tøyen Torgforening. Foto: Hung Pham

Men det er også en rekke store utfordringer, både for Tøyen og Grønland, som ikke må stikkes under en stol. Hele fundamentet for etableringen av Tøyen Torgforening er knyttet til å kunne bidra lokalt, og overskuddet skal gå til lokale, samfunnsnyttige formål.

Under Bjørvikakonferansen for to uker siden holdt Line Oma et flammende innlegg om situasjonen i bydelen. Klikk på denne lenken, så kan du selv høre hva hun sa der. Hun startet blant annet med å si:

De fleste av dere har sikkert både hørt og lest om situasjonen på Tøyen og Grønland… Nå skal jeg si dere en ting: Det er mye verre.

Samtidig: Selv om det er bydelen med størst fattigdom, det høyeste frafallet fra videregående skole, høyest arbeidsledighet blant unge, største utfordringer på rus og kriminalitet - så er det også bydelen med de største mulighetene og ressursene.

Kissima Basse har akkurat startet opp Ideelt Security, som gjør unge gutter til trivelsvakter. Hans gutter jobbet på Vintervarme på Tøyen Torg lørdag 9. februar. Foto: Ola Vatn.

Kissima Basse har akkurat startet opp Ideelt Security, som gjør unge gutter til trivelsvakter. Hans gutter jobbet på Vintervarme på Tøyen Torg lørdag 9. februar. Foto: Ola Vatn.

Jeg ønsker her å gjenta Lines oppfordring og invitasjon, til alle næringslivsaktører i nabolaget rundt Tøyen og Grønland om å ta kontakt, bli kjent med hva som jobbes med av ulike initiativ, for så å vurdere hvordan de kan bidra til å gjøre de ulike nabolagene bedre for unge å vokse opp i og alle å bo i. Tøyen Torgforening har akkurat lansert ideen om et Torglaug, der Entra er første medlem som har gått inn. Vi ønsker oss ni bedrifter til. Vi har også lagt opp til en spennende aktivitetsplan for året, der vi også ønsker å invitere ulike merkevarer til å være med på ulik måte. Ved at flere er med i det arbeidet som gjøres vil flere få muligheter de ellers ikke ville fått. Merkevarer kan bli muliggjørere!

På Tøyen ønsker mange å jobbe i herdig fremover, med fokus på økt sysselsetting og inkludering. Vi er overbevist om at at det å gi jobberfaring, om enn for kortere perioder, gir større muligheter for senere å få seg fast jobb. Og det å få fast jobb gir inntekter som løser mange andre problemer. Det gir også økt selvfølelse og selvtillit. Og det er rett og slett bra for alle.

Så er det viktig å understreke: Mange bidrar mye allerede! Når aktører som Tøyen Sportsklubb, Sterling, Jobbsøkerhjelpen, Tøyen Unlimited og mange, mange andre lykkes så bra som de gjør skyldes det grundig arbeid og solid samarbeid med mange næringslivsaktører, frivilligheten og det offentlige. Det må fortsette, men det må også forsterkes. Fordi kraften fremover ligger i å bygge videre på alt det som er bra, på Tøyen og Grønland. Jeg, og mange andre, håper at du som leser dette tenker “Dette har jeg lyst til å vite mer om!”.

Vi ønsker å invitere næringslivet til å bidra til å bygge videre på det som fungerer, i å gi mer kraft til å løse utfordringene på en smart måte, og i å skape økt stolthet for morgendagens torg og et fantastisk nabolag.

Og hvis du tenker at dette er spennende, så sier jeg “La oss ta en prat!”