"Management by walking around" er i mange tilfeller forbundet med noe helt annet en bylivsutvikling, men er like fullt et begrep som kan og bør overføres også til bylivsutvikling. Kraften som ligger i gå rundt og snakke med mennesker må ikke undervurderes. Innen senterledelse er dette et grunnleggende prinsipp for å lykkes: lytte og snakke. Det er også et prinsipp jeg forsøker å overføre til utvikling av gode steder, destinasjoner, til merkevareutvikling, og til bylivsutvikling. Min rolle fungerer best som en fasilitator, der jeg kan samle aktører - private og offentlige - og få alle til å samles, inspirere og engasjeres om et felles mål, en felles aktivitet eller en felles ambisjon. Det handler også om gjensidig respekt, om forståelse for ulike ståsteder, og gjennom utvikling av ideer og konsepter alle kan samles om. Vi bør alle gå mer.

AURLIEN Bylivsutviklere startet for fullt i 2017. Oppdrag har handlet om alt fra å utvikle og etablere Tøyen Torgforening, initiativ for organisering og aktivisering av Grønland, innledende arbeid for å få til en satsing for YTE, og senest etablering av Tullinsamarbeidet og Lysakersamarbeidet.

Samarbeid er fremtidens konkurransefortrinn.


Min bakgrunn

Jeg har bakgrunn fra markedsføringsledelse, reklame, kommunikasjon og merkevareutvikling. Min forkjærlighet har alltid vært for møtet mellom merkevarer og mennesker. "Sisteleddet", var det mange som kalte det. "Førsteleddet" er en bedre betegnelse. Det er i møtet mellom merkevarene og menneskene magien skjer. Gode byrom, møteplasser og steder er på mange måter merkevarer, som skal gi noe til menneskene som kommer dit.

Foto: Lee Abbamonte, Karl Johans Sommerservering, sommeren 2015

Foto: Lee Abbamonte, Karl Johans Sommerservering, sommeren 2015

De senere årene har jeg hatt et sterkt engasjement for Oslo sentrum. Jeg har hatt ansvaret for reetableringen av Paleet som en destinasjon for mote, mat og livsstil i Oslo, et prosjekt som har blitt belønnet med mye heder og svært gode resultater. Dette prosjektet varte fra 2012 til 2017. Jeg har vært sterkt engasjert i ulike initiativ for å samarbeide og organisere sentrum bedre, i krysningspunktet mellom det offentlige og private. Dette engasjementet har jeg fortsatt med, etter at jeg forlot Paleet. Jeg har ledet en lokal næringsforening, Strøksforeningen Studenterlunden, fra 2012 til 2017. Gjennom dette vervet bidro jeg til å sikre fortsatt skøytebane i Spikersuppa, etter at Saras Telt ble revet i 2013.  Jeg har også lykkes å stenge Karl Johans gate for biler, hver sommer siden 2013,  og laget Oslos lengste "piazza" - Karl Johans Sommerservering. Dette prosjektet er blitt flittig brukt som et vellykket eksempel på "Bilfritt Byliv". Jeg har også sittet i styret i VisitOSLO, fra 2015 til 2017, og ivret for å løfte sentrumshandelens anseelse og rolle i hvordan Oslo promoteres. Jeg har etablert Tøyen Torgforening (2019), forsøkte å etablere en satsing for å redusere utenforskap (2020 til 2022) og vært sentral i etableringen av Torginitiativet (fra 2020). De siste årene har jeg ledet både Tullinsamarbeidet og Lysakersamarbeidet.


Når jeg jobber som rådgiver er jeg sjelden alene. Jeg knytter til meg ulike ildsjeler, samarbeidspartnere og ressurspersoner, tilpasset de ulike oppgavene som skal løses, de ressursene oppdragsgiverne har, de stedene jeg jobber med, og hva jeg mener vil være riktig for å løse den konkrete utfordringen. 

Det handler om mennesker!